Mossbourne Community Academy

The school is symbolic of the government's commitment to regeneration

The main hall/auditorium is located in the space created by the junction of the two wings

The school turns its back on the high level of noise from the busy railway

The playground forms the heart of the school

The school dervies much of its expressive power from the timber-frame

Galvanised steel balustrades and stairways contrast with the timber structure

Galvanised steel balustrades and stairways contrast with the timber structure

Covered walkways provide shelter and meeting points for the pupils

A top-lit computer resource space where umbrellas are used to reduce glare

Detail of the timber frame

The playground forms the heart of the school

Completed detail of the primary timber structure

A top-lit computer resource space where umbrellas are used to reduce glare

The playground forms the heart of the school